Miért nem lehet beváltani a máshol gyűjtött pontokat?
2014. június 20. írta: Konrad

Miért nem lehet beváltani a máshol gyűjtött pontokat?

A Pontoló abban is eltér más pontgyűjtő rendszerektől, hogy az adott kereskedőnél gyűjtött pontot nem lehet máshol beváltani. Miközben a pontot gyűjtő vevő bárhol gyűjtheti a pontjait, a különböző kereskedőknél gyűjtött pontok nem adódnak össze. Ezt elsősorban azért vezettük be így, mert a Pontoló egy olyan eszköz, amivel a kereskedők a saját hűségprogramjukat építhetik fel. Nem másoknak hoznak vevőket, hanem saját maguknak.

Másrészt, egy olyan rendszerben, ahol a pontokat bárhol be lehetne váltani, minden kereskedőnek olyan pontrendszert kellene felépíteni, ahol a pontok értéke közel azonos. Így elveszítenénk azt a rugalmasságot, amit jelenleg a Pontoló biztosít.

Vannak olyan vállalkozások, ahol nagyon kicsi az árrés. Az ilyen cégeknek egy 3-5%-os kedvezmény már a hasznuk elvesztését jelentené, de ők is indíthatnak hűségprogramot, hiszen maguk határozhatják meg, miért adnak pontot és egy pont náluk mennyit ér, tehát nem függnek másoktól.

A Pontolóban a keresztbe beválthatóság hiánya nem egy hiányosság, hanem éppen ellenkezőleg, egy olyan lehetőség, ami a kereskedőket segíti, az ő üzletüket építi.

pontok.png 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontolo.blog.hu/api/trackback/id/tr996500405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása